Sommardäck lag

sommardäck lag

Mönsterdjup vid sommarväglag. Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana. Mönsterdjup vid vinterväglag. Under perioden 1 december–31 mars då du ska använda vinterdäck, ska däcken ha ett mönsterdjup. De viktigaste däckreglerna i Sverige: när vinterdäck och sommardäck ska användas, mönsterdjup samt bestämmelser om däckens egenskaper. Det är ju lag på att ha vinterdäck från 1 december vid vinterväglag. Innan dess så är det inte lag på att ha vinterdäck. Men som det är nu, med vinterväglag i nästan hela landet, är det ganska oansvarigt att köra med sommardäck, säger Samuel Sköldö, trafikpolis i Stockholm. Och även där det inte fallit snö.

Sommardäck lag - gruppen

Men som det är nu, med vinterväglag i nästan hela landet, är det ganska oansvarigt att köra med sommardäck, säger Samuel Sköldö, trafikpolis i Stockholm. Håll er till saken. Nästan hela landet har vinterväglag men många har inte hunnit byta till vinterdäck på bilen. Det finns vinterdäck som är gjorda för den centraleuropeiska marknaden som ofta marknadsförs som s. Kommentera Genom att kommentera på Sydsvenskan. Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april.

Sommardäck lag - cee'd Line

Det är tillåtet att använda dem under annan tid om väglaget motiverar detta. Med vinterdäck menas dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Detta gäller både fram- och bakhjulsdrivna bilar. De däck som har det största mönsterdjupet eller dubbutsticket bör vara monterade bak på fordonet. Däcken är ofta klassade som högfartsdäck och har en gummiblandning som är mindre bra för den svenska vinterns snö, is och modd. sommardäck lag

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *