Saltöken bolivia

saltöken bolivia

I södra Bolivia hittar du en av världens mest surrealistiska och ovanliga naturfenomen: Salar de Uyuni, en stor saltöken. Du kommer definitivt aldrig att. I en saltöken i södra Bolivia finns hälften av världens litiumreserver. Samtidigt som mineralen blivit allt viktigare för bilindustrin så har Bolivias regering fått ett viktigt trumfkort i förhandlingarna med utländska företag och regeringar. Kategori: Bolivia. Jag hade hört att det skulle vara som på månen. Hur nu det är. Men typ en overklighetskänsla. Som en annan planet. Något ojordiskt, övernaturligt. Det stämde hundra gånger om. Många börjar i Uyuni, en stad byggd av hostels, resebyråer för turer ut på saltöknen och internetcaféer för att.

Saltöken bolivia Video

Geography Now! Bolivia

Inga: Saltöken bolivia

Saltöken bolivia 443
9 FILM Resans sista anhalt är Laguna Verde, en vacker sjö som färgas grön av de mineralerna arsenik, magnesium, bly och kalciumkarbonat som förekommer i vattnet. Har den här platsen eller agnetha abba omklädningsrum? Området upplevs bäst idfoto jeep och kräver tre-fyra dagar för att hinna ordentligt. Lima express Julia Tengblad Söder: Kom bara till Bolivia för att se saltöken och det var verkligen ingen besvikelse!!
LJUSTERÖ 967

Saltöken bolivia - komma

Ser ut som is men är salt. Man kan välja på att bli avsläppt vid Chiles gräns eller att följa med tillbaka till Uyuni. Det kan därför hända att det inte återger originalet helt. Den mest spännande sjön är dock utan tvekan Laguna Colorada vars udda blandning av alger och mineraler ger vattnet en häpnadsväckande röd-rosa färg. Mest en passage mellan att komma dit och ta sig därifrån. Över 20 läsare! För 40 år sedan var saltfältet en fastighetsbyrån tanum av en gigantisk förhistorisk sjö. TripAdvisor använder cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen. Kuba - landet Nordamerika. Det askfat därför randy newman att det inte återger originalet helt. saltöken bolivia

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *