Trollslända

trollslända

Trollsländorna börjar som ägg. Sländhonorna kryper ofta ner under vattnet för att lägga äggen, med en hane greppande om nacken. Han vill se till att inga andra hanar kommer emellan, men det är en lek med döden, eftersom honan oftast klarar längre tid under vattnet än hanen. Utomordentlig syn och topptrimmad flygteknik gör att trollsländan kan fånga bytet i precis rätt sekund. Dess jaktframgång på 97 procent slår alla andra rovdjurs. Trollsländor är stora insekter som lätt känns igen på att de har långsmal kropp, långa vingar och vackra färger. De är utpräglade rovdjur och är förbluffande skickliga flygare, vilket de har stor nytta av när de jagar sina byten. Vingarna kan röras helt separat från varandra och många trollsländor kan till och med flyga. Kan beställas på till exempel Naturbokhandeln eller Bokus. En indelning av trollsländorna i två stora taxonomiska grupper brukar göras: Trollsländan med det största vingspannet i världen är den centralamerikanska flicksländan Megaloprepus caerulatusvars spann kan nå hela mm. Tusen wikipedia alfred nobel för informationen. Egentligen utgör detta en kort del av deras liv, de allra flesta sländors liv slutar troligen under den första veckan. Hyperx namn enligt Gesellschaft deutschsprachiger Odonatologen e.

Trollslända - tjnst privatpersoner

Den slutar också äta inför varje hudömsning. Vi erbjuder också skoglig service och rådgivning. På våren kommer en förmodat mycket hungrig björn ut ur idet och gräver fram myror, rötter, gräs och örter. De har stora framträdande ögon och mycket bra syn, vilket också är en fördel när de ska upptäcka och fånga sina byten, som kan bestå utav fjärilar, flugor, andra trollsländor m. Fångstmasken är då den inte används tillbakavikt.

Trollslända - Bli med

Hos larverna fungerar antennerna dock som ett viktigt känselorgan. Vi blickar tillbaka på insektåret och delar med oss av upplevelser, bilder och fynd. Trollsländor är uteslutande rovdjur som äter levande byten. Den förstnämnda kan ha en kroppslängd på uppemot 85 mm och en vingbredd på mm. Flicksländor och jungfrusländor har ett kortare och bredare huvud och fasettögonen är alltid tydligt åtskilda. Orsakerna till de här massvandringarna är okända, men en gissning är att det handlar om brist på föda. Ögonparet är åtskilt och kan därför ge huvudet ett nästan hammarhajsliknande intryck. trollslända

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *